Cesto na pizzu, orechovníky, oškvarkovníky

2016-04-05
  • Počet porcií : 5
  • Čas prípravy : 45 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 75 min.

Popis

Cesto na rôzne variácie.

Ingrediencie

  • 1 kg polohrubej múky
  • 1 kocka droždia
  • 2 lyžica kryštálového cukru
  • 2 lyžička soli
  • 1 lyžica masti

Postup

Krok 1

Droždie rozmiešame v 1dl teplej vody, pridáme 2 cukor, rozmiešame a necháme 10 minúť stáť, aby nám vznikol kvások. Zmes vylejeme do múky, soli a masti a vypracujeme cesto. Necháme kysnúť prikryté utierkou (najlepšie na teplom mieste).

Krok 2

Pizza: cesto rozvaľkáme na múkou vysypanej doske (približne 3 mm hrubé. Cesto premiestnime pomocou valčeka na vymastený plech, potrieme paradajkovým pretlakom, cesnakom, pokladieme naň salámu, alebo šunku, cibuľu narezanú na krúžky, šampiňóny, kukuricu, slaninu, syr (strúhaný, alebo pláty). Ak nám trčia rohy z cesta, zrolujeme ich a potrieme čistou vodou. Dáme upiecť do vopred vyhriatej rúry.

Krok 3

Orechovník, škvarkovník: na cesto dáme pomleté škvarky a 2 lyžice strúhanky, alebo orechy pomleté s cukrom. Cesto zrolujeme, dáme na vymastený plech a potrieme žĺtkom. Upečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1115
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1116

Podobné recepty:
  • Hroznový lekvár

    Hroznový lekvár

  • Sterilizovaná cibuľa

    Sterilizovaná cibuľa

  • Bobkový list (vavrín obyčajný)

    Bobkový list (vavrín obyčajný)

kuk