Pečené morčacie stehná

2006-03-28

Ingrediencie

  • 700 g morčacieho stehna (2 vykostené stehná), 2 lyžice masla, 2 lyžičky majoránu, 1 lyžičku tymiánu, 1 lyžičku soli, 1 celú hlávku cesnaku, olej na pečenie, 2 až 3 cibule. Nálev: 1 l vody, 3 bobkové listy, 4 guľôčky nového korenia, 4 guľôčky čierneho korenia, 2 lyžice octu, 1 lyžicu soli.

Postup

Krok 1

Do 1 l vody, dáme bobkové listy, guľôčky nového a čierneho korenia, ocot, soľ a krátko povaríme. Z masla, polovice prelisovaného cesnaku, soli a korenia vymiešame pastu. Z mäsa stiahneme kožu. Do mäsa urobíme ostrým nožom otvory, do ktorých natlačíme pripravenú pastu. Mäso zrolujeme, previažeme a vložíme do nádoby. Zalejeme horúcim nálevom a po vychladnutí odložíme na 2 až 3 dni do chladničky. Odležané mäso vyberieme, vložíme do pekáča do ktorého sme dali olej, pridáme pokrájanú cibuľu a druhú polovicu cesnaku. Vložíme do vyhriatej rúry. Počas pečenia podlievame horúcou vodou. Upečené mäso vyberieme, pokrájame na porcie a prelejeme vypečenou, prepasírovanou, alebo rozmixovanou šťavou. Podávame so zemiakovou knedľou a so špenátom. Takto pripravené morčacie stehno, chuťou pripomína jemné jahňacie mäso.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 380
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

381

Podobné recepty:
  • Morčacie prsia á la Máziková

    Morčacie prsia á la Máziková

  • Ďabokle

    Ďabokle

  • Kuracia pečeň s jablkami a čerstvým majoránom

    Kuracia pečeň s jablkami a čerstvým majoránom