Kurča na víne s rozmarínovými zemiakmi
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 800 g kuracích pŕs, 4,5 dl červeného vína, 2 cibule, 0,5 l kyslej smotany, škrobovú múčku, olej, soľ, čierne korenie, kúsok masla. Rozmarínové zemiaky: 1,5 kg nových zemiakov (alebo malých zemiakov v šupke), olivový olej, 2 vetvičky rozmarínu (alebo tymianu), jednu celú hlávku cesnakovú.
Postup
Krok 1
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na prúžky pokrájané kuracie prsia, podusíme ich, kým nie je mäso uzatvorené. Posolíme a okoreníme, pridáme kúsok masla podlejeme červeným vínom. Prikryjeme a necháme dusiť na miernom ohni asi 1 hodinu. Potom pridáme kyslú smotanu rozmiešanú s malým množstvom škrobovej múčky a chvíľu ešte povaríme. Medzitým necháme rúru vyhriať na 180 stupňov Celzia. Na väčší plech dáme umyté, neošúpané zemiaky a celé strúčiky cesnaku - tiež neošúpané. Posypeme vetvičkami rozmarínu, alebo tymianu a pokvapkáme olivovým olejom. Potrasieme plechom, aby boli zemiaky rovnomerne pokryté olejom a dáme zapiecť do rúry na 40 minút, alebo pokým nie sú zemiaky mäkké.