Slaninové kotlety s plnenými zemiakmi

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 600 g bravčového karé (4 rezne), 5 strúčikov cesnaku, 250 g prerastenej slaniny, 600 g zemiakov uvarených v šupke, 300 g strúhaného syra, 2,5 dl kyslej smotany, 100 g listového špenátu, soľ, mleté čierne korenie, zeleninovú koreniacu zmes.

Postup

Krok 1

Rezne vykostíme, okrajové blany narežeme, naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme prelisovaným cesnakom a na hodinu odložíme do chladničky. Listy špenátu podusíme na oleji, prípadne na časti slaniny pokrájanej na drobné kocky. Ochutíme zeleninovou koreniacou zmesou, prípadne prelisovaným cesnakom. Po vychladnutí zmiešame s polovicou strúhaného syra. V šupke uvarené zemiaky očistíme a do každého vydlabeme priehlbinku, ktorú naplníme špenátom. Poukladáme ich na vymastený pekáč, spolu s odležaným mäsom. Na každý rezeň dáme časť strúhaného syra. Na zemiaky a rezne dáme lyžicu smotany. Rezne nakoniec prikryjeme plátkami slaniny a dáme piecť. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia asi 20 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 689
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

690

Podobné recepty:
  • Omeleta s paradajkami

    Omeleta s paradajkami

  • Brokolica na ihle

    Brokolica na ihle

  • Paprika ako minútka

    Paprika ako minútka

kuk