Mamina veľkonočná pečka alias baba

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 8 žemlí, 16 vajec, jednu až dve hrste petržlenovej vňate, 1 kg údeného mäsa (množstvo podľa chuti) soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžičku sódy bikarbóny.

Postup

Krok 1

Údené mäso uvaríme. Žemle necháme rozmočiť v mlieku. Vajcia rozdelíme na bielka a žĺtky. Rozmočené žemle vyžmýkame a odložíme ich do veľkej nádoby. Uvarené mäso pokrájame na malé kúsky a pridáme k žemliam. Pridáme aj žĺtky a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Ochutíme čiernym korením a pridáme sódu bikarbónu. Všetko dobre premiešame, a podľa chuti dosolíme (pozor, údené mäso býva dosť slané). Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka primiešame k mäsovej plnke. Pekáč vymastíme, vysypeme strúhankou a vylejeme doň pripravenú zmes. Pečieme vo vyhriatej rúre.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 9352
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

9353

Podobné recepty:
  • Polievka z úhora na spôsob Pompadour

    Polievka z úhora na spôsob Pompadour

  • Baranie obličky na uhorský spôsob

    Baranie obličky na uhorský spôsob

  • Enchillada (Mexiko)

    Enchillada (Mexiko)

kuk