Mamina veľkonočná pečka alias baba

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 8 žemlí, 16 vajec, jednu až dve hrste petržlenovej vňate, 1 kg údeného mäsa (množstvo podľa chuti) soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžičku sódy bikarbóny.

Postup

Krok 1

Údené mäso uvaríme. Žemle necháme rozmočiť v mlieku. Vajcia rozdelíme na bielka a žĺtky. Rozmočené žemle vyžmýkame a odložíme ich do veľkej nádoby. Uvarené mäso pokrájame na malé kúsky a pridáme k žemliam. Pridáme aj žĺtky a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Ochutíme čiernym korením a pridáme sódu bikarbónu. Všetko dobre premiešame, a podľa chuti dosolíme (pozor, údené mäso býva dosť slané). Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka primiešame k mäsovej plnke. Pekáč vymastíme, vysypeme strúhankou a vylejeme doň pripravenú zmes. Pečieme vo vyhriatej rúre.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 4583
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

4584

Podobné recepty:
  • Syrová omáčka s cestovinou

    Syrová omáčka s cestovinou

  • Thajská špecialita

    Thajská špecialita

  • Pečené kurča na orientálny spôsob

    Pečené kurča na orientálny spôsob