Mamina veľkonočná pečka alias baba
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Studená kuchyňa, údeniny , Iné
Ingrediencie
- 8 žemlí, 16 vajec, jednu až dve hrste petržlenovej vňate, 1 kg údeného mäsa (množstvo podľa chuti) soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžičku sódy bikarbóny.
Postup
Krok 1
Údené mäso uvaríme. Žemle necháme rozmočiť v mlieku. Vajcia rozdelíme na bielka a žĺtky. Rozmočené žemle vyžmýkame a odložíme ich do veľkej nádoby. Uvarené mäso pokrájame na malé kúsky a pridáme k žemliam. Pridáme aj žĺtky a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Ochutíme čiernym korením a pridáme sódu bikarbónu. Všetko dobre premiešame, a podľa chuti dosolíme (pozor, údené mäso býva dosť slané). Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka primiešame k mäsovej plnke. Pekáč vymastíme, vysypeme strúhankou a vylejeme doň pripravenú zmes. Pečieme vo vyhriatej rúre.