Kysnuté makové rožky

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 kg hladkej múky, 4 dl oleja, 1/2 l mlieka, 1 kocku droždia, 3 lyžice cukru, štipku soli, vajce, mlieko. Náplň: mletý mak, cukor.

Postup

Krok 1

Z mlieka, droždia a cukru urobíme kvások, po vykysnutí kvásku pridáme múku, olej a soľ a dobre vymiesime. Prikryjeme a necháme vykysnúť. Z cesta vyvaľkáme kruh, ktorý rozdelíme na 8 častí. Na širšiu časť dáme makovú náplň, skrútime do rožteka, dáme na namastený plech a potrieme vajíčkom zmiešaným s malým množstvom mlieka. Ako obmenu môžeme dať do rožtekov mäsovú náplň, syrovú, vajcovú a posypeme rascou, alebo sezamovými semienkami. V prípade, že robíme rožky na slano, do kvásku dáme len 1 lyžicu cukru a viac soli. Maková náplň: mletý mak podľa chuti ocukríme a zalejeme horúcou vodou tak, aby sa zaparil a bol hustý, nie riedky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 518
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

519

Podobné recepty:
  • Kávové zrná

    Kávové zrná

  • Jednoduchá torta

    Jednoduchá torta

  • Chrumkavý slivkový koláč

    Chrumkavý slivkový koláč