Šalát s tekvicovým olejom

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Šalát podľa sezóny (napríklad hlávkový, ľadový, listový šalát, čakanku alebo čínsku kapustu), paradajky, uhorky, papriku, jarnú cibuľku, soľ, 1 dl tekvicového oleja, 0,2 dl balzamikového octu, alebo kvalitného vínneho octu, prípadne jablčného, 0,25 dl vody, 2 lyžičky kryštálového cukru.

Postup

Krok 1

Šalát nakrájame obvyklým spôsobom a posolíme. Do tekvicového oleja pridáme ocot, vodu a kryštálový cukor. Marinádu dobre premiešame, aby sa nám rozpustil cukor. Šalát polejeme marinádou. Olejovú marinádu pridávame tesne pred podávaním. Marináda by nemala byť vodová, ale hustejšia, mala by mať sladšiu chuť. Šalát získa z tmavozeleného oleja zaujímavú farbu a jemnú orechovú arómu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 344
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

345

Podobné recepty:
  • Cviklový šalát s kozím syrom

    Cviklový šalát s kozím syrom

  • Zelerový šalát s ananásom

    Zelerový šalát s ananásom

  • Paprikový šalát s hlávkovým šalátom a reďkovkami

    Paprikový šalát s hlávkovým šalátom a reďkovkami