Zapekanka á la Jozef
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
Ingrediencie
- Čierny chlieb, oregano, olivový olej, prerastenú anglickú slaninu, syr Kaškaval (údený), dijonskú horčicu, pór.
Postup
Krok 1
Čierny chlieb nakrájame na približne 0,5 cm hrubé krajce, poukladáme ich na suchý plech, výdatne pokvapkáme panenským olivovým olejom a posypeme oreganom. Dáme pod gril v elektrickej rúre, pričom sledujeme, aby sa chlieb nespálil, ale len mierne, do hneda opiekol. Plech vyberieme a na celé plochy chleba poukladáme tenké plátky prerastenej anglickej slaniny (môže byť aj iná, prerastená slanina). Dáme opäť pod gril a pečieme pri nezmenenej teplote, približne 210 až 230 stupňov Celzia. Slanina sa má iba mierne zapiecť, nesmie sa spáliť. Nakoniec vyberieme z rúry a slaninu potrieme dijonskou horčicou, poukladáme na ňu, po celej ploche, na tenko nakrájané kolieska póru a hrubšie plátky syra. Necháme ešte chvíľu pod grilom, aby za syr roztiekol a chytil krásnu zlatistú farbu. Podávam k vínu alebo pivu, zásadne teplé!