Tvarohovo marhuľová torta

2006-06-07

Ingrediencie

  • Na cesto: 7 vajec, 250 g práškového cukru, 70 g masla, 150 g polohrubej múky, 50 g škrobovej múčky, tri lyžice kakaa, 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva. Na plnku:150 g masla, 150 g práškového cukru, 500 g tvarohu, dva vrecúška vanilkového cukru, dve lyžice marhuľového lekváru, 1 marhuľový kompót, 20 g želatíny. Na ozdobenie: 2,5 dl smotany na šľahanie, dve vrecúška stužovača šľahačky, nastrúhanú čokoládu.

Postup

Krok 1

Žĺtky vymiešame s polovicou práškového cukru a so zmäknutým maslom. Z bielkov a druhej polovice cukru vyšľaháme tuhý sneh. Polohrubú múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva, škrobovou múčkou a kakaom. Do snehu zľahka primiešame vymiešané žĺtky a pripravenú múkovú zmes. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi štyridsať minút. Po vychladnutí korpus z formy vyberieme a vodorovne rozkrojíme na tri pláty. Plnka: maslo vymiešame s práškovým cukrom a tvarohom. Pridáme marhuľový lekvár, scedené marhule, vanilkový cukor a želatínu pripravenú podľa návodu, pričom ako tekutinu použijeme časť kompótovej šťavy. Spolu premiešame a rozmixujeme. Prvý plát vložíme späť do čistej formy a potrieme polovicou plnky. Prikryjeme druhým plátom, na ktorý navrstvíme druhú polovicu plnky a prikryjeme tretím plátom. Takto naplnenú tortu odložíme do chladničky stuhnúť. Smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačom šľahačky. Naplnenú tortu z formy vyberieme, potrieme šľahačkou a ozdobíme nastrúhanou čokoládou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 290
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

291

Podobné recepty:
  • Ananásové rezy II

    Ananásové rezy II

  • Burizónové ježe s karamelom

    Burizónové ježe s karamelom

  • Ananásovo tvarohový koláč

    Ananásovo tvarohový koláč