Bulharský dezert

2016-03-14

Popis

Studený bulharský orechový dezert na horúce letné dni pripravený za chvíľku. Pre ozajstných milovníkov bulharskej kuchyne!

Ingrediencie

  • orechy
  • cukor
  • š ks 3 vajcia
  • šľahačka

Postup

Krok 1

Na panvicu dáme orechy, pridáme k nim cukor a miešame kým sa nespraví tekutý karamel. Zmes vylejeme na alobal alebo mastný papier a počkáme kým karamel stuhne a vychladne. Stuhnutý karamel odlepíme od alobalu a dáme do misy v ktorej ho pomocou lyžice polámeme na menšie kúsky.

Krok 2

Žĺtky dobre vyšľaháme a vylejeme ich na karamel. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vylejeme vyšľahané žĺtky. Nakoniec na to navrstvíme šľahačku a zarovnáme.

Krok 3

Zmes dáme do mrazničky asi na 5 hodín. Pred podávaním ešte pridáme šľahačku.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 504
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

505

Podobné recepty:
  • Karfiolový šalát na taliansky spôsob

    Karfiolový šalát na taliansky spôsob

  • Pre krvnú skupinu 0: slávnostné vegetariánske raňajky

    Pre krvnú skupinu 0: slávnostné vegetariánske raňajky

  • Zmrzlina v pomaranči

    Zmrzlina v pomaranči

kuk