Zapekané šampiňóny III

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 12 až 15 čerstvých, stredne veľkých šampiňónov, 50 až 70 g šunkovej salámy, alebo inej jemnej salámy, 1 syr smotanový, roztierateľný syr, 1 menšiu cibuľu, bazalku, oregano, maslo.

Postup

Krok 1

Šampiňóny očistíme, zbavíme ich vrchnej šupky a opatrne vyberieme stopku, tak, že nám zostane zvlášť hlavička a stopka. Pritom dáme pozor, aby hlavička zostala nepoškodená. V panvici zahrejeme maslo, lebo iný tuk, na ktorom speníme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú salámu, najemno nakrájané stopky šampiňónov, malé množstvo bazalky, oregana a asi 2 minúty spolu pražíme. Pridáme smotanový syr (najlepšie Bambino - iné sú veľmi tekuté), a miešame kým z toho nevznikne hustá omáčka. Po rozpustení syra už iba krátko prehrejeme a odložíme z ohňa. Omáčkou naplníme hlavičky šampiňónov a poukladáme ich na maslom vymastený pekáč. Pečieme v rúre pri 230 stupňov Celzia asi 10 až 15 minút. Môžeme posypať strúhaným, údeným syrom. Podávame so zeleninovou oblohou alebo chlebom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 304
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

305

Podobné recepty:
  • Plnená veka

    Plnená veka

  • Syrová ihla s dressingom

    Syrová ihla s dressingom

  • Karfiolové pofédy

    Karfiolové pofédy