Torta s brusnicami

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 150 g horkej čokolády, 100 g masla, 150 g kukuričných lupienkov. Na plnku: 250 g netučného tvarohu, 2 žĺtky, 100 g kryštálového cukru, 1 smotanu na šľahanie, 1 lyžičku postrúhanej citrónovej kôry, 6 plátkov želatíny, 4 lyžice citrónovej šťavy, 450 g kompótových brusníc, 40 g postrúhanej čokolády.

Postup

Krok 1

Tortovú formu s priemerom 28 cm vyložíme papierom na pečenie. Horkú čokoládu postrúhame nahrubo a spolu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli. Pridáme kukuričné lupienky a horúcu zmes rozotrieme ne dno formy. Z tvarohu, žĺtkov, cukru a citrónovej kôry vymiešame krém. Citrónovú šťavu zohrejeme a necháme v nej rozpustiť napučanú želatínu. Tuhnúcu zmes vmiešame do tvarohového krému. Do zmesi pridáme dotuha vyšľahanú smotanu a zmes odložíme na chladné miesto. Čokoládový základ torty potrieme polovicou tvarohovej zmesi a naň navrstvíme odkvapkané brusnice tak, aby zostal 2 cm široký voľný okraj. Brusnice prikryjeme zvyšnou tvarohovou plnkou a vložíme na 4 hodiny do chladničky. Pred podávaním tortu ozdobíme postrúhanou čokoládou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 431
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

432

Podobné recepty:
  • Vianočná čokoládová torta

    Vianočná čokoládová torta

  • Broskyňové trifle

    Broskyňové trifle

  • Hroznové rezy

    Hroznové rezy