Pikantný králik s pohánkovou ryžou

2006-06-25

Ingrediencie

  • 600 g vykosteného králika, 8 strúčikov cesnaku, 2 cibule, 2 lyžice škrobovej múčky, soľ, 1 lyžičku octu, polovicu lyžičky korenie karí, polovicu lyžičky mletej škorice, olej, 200 g ryže, 200 g pohánky, celé nové korenie, celé čierne korenie.

Postup

Krok 1

Z oleja, prelisovaného cesnaku, z jednej nadrobno pokrájanej cibule, korenia karí a mletej škorice a octu pripravíme marinádu, do ktorej naložíme mäso asi na 12 hodín. Po odležaní mäso osmažíme na oleji a udusíme vo vlastnej šťave do mäkka. Šťavu zahustíme škrobovou múčkou a krátko povaríme. Pohánku niekoľkokrát prepláchneme horúcou vodou, osolíme, pridáme lyžicu oleje a dáme variť. Ryžu prepláchneme, osolíme, pridáme prekrojenú cibuľu, nové korenie, celé čierne korenie a lyžicu oleja a dáme variť. Mäkkú ryžu a pohánku zľahka zmiešame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 548
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

549

Podobné recepty:
  • Guláš z diviny

    Guláš z diviny

  • Vývar z bažanta so sherry

    Vývar z bažanta so sherry

  • Marináda na divinu

    Marináda na divinu

kuk