Rozmarínové kura so zemiakovými plackami

2006-06-25

Ingrediencie

  • 1 celé kura, 150 g prerastenej slaniny, 100 g šampiňónov, 1,25 dl smotany, brusnicový kompót, kurací vývar, olej, tymián, mleté čierne korenie, soľ. Na placky: 400 g surových zemiakov, 2 jablká, 1 vajce, 250 g polohrubej múky, soľ, mleté čierne korenie, majorán.

Postup

Krok 1

Kura rozdelíme na porcie, solíme ich, okoreníme a ochutíme tymiánom. Pokrájanú slaninu rozškvaríme a kura na nej opečieme. Podlejeme vývarom a udusíme do mäkka. Štvrť hodiny pred dokončením pridáme šampiňóny pokrájané na plátky a podusíme. Podlejeme smotanou a necháme prejsť varom. Zemiaky a jablká postrúhame, osolíme, primiešame vajce, zaprášime múkou a vypracujeme cesto. Z cesta vypražíme na oleji placky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 340
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

341

Podobné recepty:
  • Stehno z poularda na šampiňónoch

    Stehno z poularda na šampiňónoch

  • Husacie prsia plnené s jablkami

    Husacie prsia plnené s jablkami

  • Kuracie pečienky princa Savojského

    Kuracie pečienky princa Savojského

kuk