Pečený zubáč s anglickou slaninou

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Zubáča (zubáč, česky candát), prerastenú slaninu, 1 šľahačkovú smotana, 2 lyžičky hladkej múky, mleté čierne korenie, soľ, olej.

Postup

Krok 1

Zubáča očistíme, vypitveme, odstránime žiabre. Od hlavy až po chvost urobíme každých 5 cm zárezy. Zárezy musia byť dostatočné hlboké. Do zárezov vložíme plátky slaniny. Takto pripraveného zubáča položíme bruchom na vymastený plech, na ktorého dno sme urobili mriežku zo špajdlí. Vložíme do rúry a dáme piecť na 20 až 30 minút. Po dostatočnom prepečení rybu vytiahneme z rúry a polejeme šľahačkovou smotanou, ktorú sme rozrobili s hladkou múkou. Opäť rybu vložíme do rúry a pečieme do zlata. Takto pripravenú rybu podávame s pečenými zemiakmi a zeleninovou oblohou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 868
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

869

Podobné recepty:
  • Rybací puding na šafranovej omáčke

    Rybací puding na šafranovej omáčke

  • Zapečený pstruh so zeleninou

    Zapečený pstruh so zeleninou

  • Rybie filé s novými zemiakmi a syrom

    Rybie filé s novými zemiakmi a syrom

kuk