Karfiolovo - brokolicový nákyp
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Ingrediencie
- 1 menší karfiol, 1 malú brokolicu, 3 až 4 vajcia, 1 kyslú smotanu, soľ, mleté čierne korenie, zeleninovú koreniacu zmes, pikantný kečup, maslo a strúhanku na formu.
Postup
Krok 1
Karfiol a brokolicu rozoberieme na malé kúsky. Karfiol dáme variť do vriacej osolenej vody a keď začne vrieť, necháme asi 5 minút povariť. Potom pridáme brokolicu a necháme prevrieť asi 2 minúty. Uvarenú zeleninu vyberieme a necháme vychladnúť. Pridáme do nej zeleninovú koreniacu zmes, mleté čierne korenie a premiešame. Ochutenú zeleninu vysypeme do zapekacej misy, ktorú sme vytreli maslom a vysypali strúhankou. V miske rozhabarkujeme vajcia s kyslou smotanu. Dochutíme pikantným kečupom. Dobre premiešame a vylejeme na zeleninu v zapekacej mise. Dáme do vyhriatej rúry zapiecť, až kým sa smotana nezhnedne. Podávame s novými zemiakmi a uhorkovým šalátom, alebo kyslou uhorkou.