Francúzsky šalát Cézar
2018-02-19- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Šaláty , Kombinované šaláty
- Kuchyňa: Francúzska
Popis
Francúzsky šalát Cézar
Ingrediencie
- 300 g kuracích pŕs
- 1 hlávka ľadového šalátu
- 6 krajec bieleho toastového chleba
- grilovacie korenie
- 50 g parmezánu
- 1 ks kyslú smotanu
- 4 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica sardelovej pasty
- 2 lyžica francúzskej (dojónskej) horčice
- 1 lyžica worchestrovej omáčky
- 1 ks citrón
- alebo limetu
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na rezance, okoreníme grilovacím korením a opražíme na oleji. Ľadový šalát natrháme na menšie kúsky a zalejeme ich studenou vodou. Chlieb pokrájame na kocky a opražíme ich na vymastenej panvici do zlato žlta. Olivový olej vyšľaháme s horčicou, pridáme šťavu z polovice citróna, worchestrovú omáčku, sardelovú pastu a nakoniec smotanu. Šalát vytiahneme z vody a necháme odkvapkať. Potom ho pokvapkáme šťavou z citróna, alebo limety a zmiešame s pripraveným nálevom. Šalát rozdelíme na taniere, pokladieme naň opražené mäso, kocky chleba a hoblinkami parmezánu.