Francúzsky šalát Cézar

2018-02-19

Popis

Francúzsky šalát Cézar

Ingrediencie

  • 300 g kuracích pŕs
  • 1 hlávka ľadového šalátu
  • 6 krajec bieleho toastového chleba
  • grilovacie korenie
  • 50 g parmezánu
  • 1 ks kyslú smotanu
  • 4 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica sardelovej pasty
  • 2 lyžica francúzskej (dojónskej) horčice
  • 1 lyžica worchestrovej omáčky
  • 1 ks citrón
  • alebo limetu

Postup

Krok 1

Mäso pokrájame na rezance, okoreníme grilovacím korením a opražíme na oleji. Ľadový šalát natrháme na menšie kúsky a zalejeme ich studenou vodou. Chlieb pokrájame na kocky a opražíme ich na vymastenej panvici do zlato žlta. Olivový olej vyšľaháme s horčicou, pridáme šťavu z polovice citróna, worchestrovú omáčku, sardelovú pastu a nakoniec smotanu. Šalát vytiahneme z vody a necháme odkvapkať. Potom ho pokvapkáme šťavou z citróna, alebo limety a zmiešame s pripraveným nálevom. Šalát rozdelíme na taniere, pokladieme naň opražené mäso, kocky chleba a hoblinkami parmezánu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1084
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1085

Podobné recepty:
  • Marináda na grilovanie hovädzieho mäsa II

    Marináda na grilovanie hovädzieho mäsa II

  • Veľkonočná biela saláma

    Veľkonočná biela saláma

  • Šalát zo zeleru a zeleru hľuznatého

    Šalát zo zeleru a zeleru hľuznatého

kuk