Baklažány plnené syrovou penou

2015-11-30

Popis

Pripravte si baklažány s penou, ktorú ste možno nepoznali. Syrová pena dotvorí chuť baklažánu.

Ingrediencie

  • 2 ks baklažány
  • 1 ks citrón
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté biele korenie
  • 300 g syra feta
  • 1 ks kyslú smotanu
  • 50 g masla
  • 100 g olív
  • 3 strúčik cesnaku

Postup

Krok 1

Baklažány pokrájame na kolieska (mladšie baklažány aj s šupkou), osolíme ich, pokvapkáme citrónovou šťavou a olivovým olejom. Necháme, asi jednu hodinu, odstáť. Baklažány opečieme z oboch strán (2 až 3 minúty) na horúcom oleji, alebo ich ugrilujeme. Necháme vychladnúť, najlepšie v oleji, v ktorom sme ich opekali. Môžeme ich odložiť na chladné miesto. Olivy pokrájame na drobno.

Krok 2

Syr feta postrúhame na hrubom strúhadle, zmiešame s maslom, so smotanou, prelisovaným cesnakom a korením. Hmotu dobre vymiešame, najlepšie ponorným mixérom. Soľ pridáme podľa chuti. Do peny zľahka primiešame nadrobno pokrájané olivy. Penu necháme vychladnúť.

Krok 3

Penou natrieme opečené koliesko baklažánu a prikryjeme druhým kolieskom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 592
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

593

Podobné recepty:
  • Kuracie krídla s orieškami

    Kuracie krídla s orieškami

  • Nitrianske kapustníky

    Nitrianske kapustníky

  • Tekvicovo-zelerová pasta

    Tekvicovo-zelerová pasta