Cuketové placky plnené mäsom
2016-06-07- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 40 min.
- Celkový čas : 60 min.
Popis
Dusená mäsová plnka v plackách s rajčinami.
Ingrediencie
- 500 g nahrubo nastrúhanej cukety
- 250 g polohrubej a lebo celozrnnej múky
- soľ
- čierne mleté korenie
- mletú rascu
- bylinky podľa chuti
- 2 ks vajcia
- olej
- 250 g kuracích pŕs alebo iného chudého mäsa
- mleté čierne korenie
- soľ (prípadne grilovaciu zmes)
- sójovú omáčku
- 3 ks paradajky
- olej
Postup
Krok 1
Všetko zamiešame, necháme postáť a ak treba, pridáme trochu múky alebo zlejeme šťavu z osolenej cukety. Placky veľkosti palacinky smažíme na malom množstve oleja.
Krok 2
Do placiek, preložených na polovice, môžeme vložiť plnku. Mäso pokrájame na drobné kúsky, posypeme korením, soľou, pokvapkáme sójovou omáčkou a pár kvapkami oleja. Zamiešame a necháme v chladničke odstáť. Potom osmažíme. Pridáme nadrobno nakrájané ošúpané rajčiny a dodusíme do mäkka.