Plnený karfiol

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 hlávku karfiolu, 300 g kuracích pŕs, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 5 paradajok, kečup, soľ, mleté biele korenie, 2 kyslé smotany, 150 g strúhaného syru.

Postup

Krok 1

Kuracie prsia pomelieme na mlynčeku s väčšími otvormi (alebo pokrájame na veľmi malé kocky). Karfiol krátko (5 až 6 minút) povaríme v osolenej vode a necháme vychladnúť. Paradajky pokrájame na malé kocky. V rozohriatom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, premiešame. Keď mäso zbelie, pridáme paradajky, soľ, mleté korenie, premiešame a prikryjeme. Krátko podusíme. Plnku necháme vychladnúť a pridáme prelisovaný cesnak. Môžeme dochutiť zeleninovou koreniacou zmesou. Z karfiolu vyberieme niekoľko ružičiek a do medzier natlačíme plnku. Ružičky, ktoré sme vybrali vrátime späť, čím hlávku karfiolu uzatvoríme. Karfiol položíme na pekáč. Ak nám z plnky zostalo, dáme ju okolo karfiolu. Smotanu zmiešame s postrúhaným syrom, kečupom a štipkou soli. Karfiol a plnku okolo neho prelejeme smotanovou zálievkou. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Zapekáme 15 až 20 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 852
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

853

Podobné recepty:
  • Sterilizovaný karfiol

    Sterilizovaný karfiol

  • Špargľa v teľacom plátku

    Špargľa v teľacom plátku

  • Chlebová polievka I

    Chlebová polievka I

kuk