Tekvicový koláč s mandľami

2015-09-29
  • Tekvicový koláč s mandľami

Ingrediencie

  • 400 g polohrubej múky, 250 g postrúhanej tekvice, 2 dl mlieka, 150 g ríbezľovej marmelády, 3 vajcia, 120 g práškového cukru, 100 g masla, 5 lyžíc mletých mandlí, 5 lyžíc mandľových lupienkov, 1 vrecúško prášku do pečiva.

Postup

Krok 1

Roztopené maslo vymiešame s troma žĺtkami a polovicu práškového cukru. Z bielkov a druhej polovice cukru vyšľaháme tuhý sneh. Do postrúhanej tekvice primiešame žĺtky, pridáme múku, prášok do pečiva, mleté mandle a vymiešame. Zľahka primiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený pekáč, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a upečieme (pečieme asi 30 minút). Vychladnutý koláč potrieme ríbezľovou marmeládou. Mandľové lupienky opražíme v suchej panvici a rovnomerne nimi posypeme koláč.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 522
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

523

Podobné recepty:
  • Jahodovo camemberový šalát

    Jahodovo camemberový šalát

  • Mamkin závin 'Jolana'

    Mamkin závin 'Jolana'

  • Kávovo syrový zákusok s čokoládovou polevou

    Kávovo syrový zákusok s čokoládovou polevou