Steaky

2006-10-29

Ingrediencie

  • Na steaky je najlepšie mäso z mladých býčkov. Zo sviečkovej odkrojíme plát hrubý asi 3 cm (približne 200 g).

Postup

Krok 1

Mäso vložíme do veľmi horúceho oleja alebo položíme na rozpálený gril. Pri príprave je potrebné, aby mäso bolo šokované vysokou teplotou, aby sa vytvorila kôrka a nevytiekla z neho šťava. Na prípravu steakov je potrebná veľmi kvalitná panvica, pomerne ťažká, aby teplota oleja nekolísala, najlepšie antikorová panvica. Ak pripravujeme steak médium, mäso pražíme z jednej strany 2 minúty, otočíme na druhú stranu a pražíme ďalšie 2 minúty. Potom panvicu s mäsom prikryjeme, vypneme oheň a necháme prikryté asi 5 minút. Steak okamžite podávame. K steaku sa hodí mexická omáčka – na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pokrájanú papriku, po chvíli pridáme fazuľu, kukuricu, chilli omáčku, posolíme a premiešame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1022
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1023

Podobné recepty:
  • Bryndzové pagáčiky II

    Bryndzové pagáčiky II

  • Baklažán s kuracou plnkou

    Baklažán s kuracou plnkou

  • Zapekané vyprážané rezne

    Zapekané vyprážané rezne

kuk