Steaky
2006-10-29- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Základné predpisy a informácie , Informácie
Ingrediencie
- Na steaky je najlepšie mäso z mladých býčkov. Zo sviečkovej odkrojíme plát hrubý asi 3 cm (približne 200 g).
Postup
Krok 1
Mäso vložíme do veľmi horúceho oleja alebo položíme na rozpálený gril. Pri príprave je potrebné, aby mäso bolo šokované vysokou teplotou, aby sa vytvorila kôrka a nevytiekla z neho šťava. Na prípravu steakov je potrebná veľmi kvalitná panvica, pomerne ťažká, aby teplota oleja nekolísala, najlepšie antikorová panvica. Ak pripravujeme steak médium, mäso pražíme z jednej strany 2 minúty, otočíme na druhú stranu a pražíme ďalšie 2 minúty. Potom panvicu s mäsom prikryjeme, vypneme oheň a necháme prikryté asi 5 minút. Steak okamžite podávame. K steaku sa hodí mexická omáčka – na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pokrájanú papriku, po chvíli pridáme fazuľu, kukuricu, chilli omáčku, posolíme a premiešame.