Jablkové halušky

2015-09-29
  • Jablkové halušky

Ingrediencie

  • 300 g jemného tvarohu, 20 g práškového cukru, 1 lyžicu vanilkového cukru, 2 vajcia, 1 lyžicu kyslej smotany, 80 g detskej krupice, 4 jablká, 1 celú škoricu, 100 g masla, 100 g strúhanky, 100 g práškového cukru, 1 dl červeného vína, 0,5 dl rumu, 80 g kryštálového cukru.

Postup

Krok 1

Z miešame tvaroh, detskú krupicu, práškový cukor, vanilkový cukor, vajcia, kyslú smotanu. Do hmoty pridáme strúhanku podľa potreby, aby sa z nej dali tvarovať halušky. Masu necháme asi 20 minút odpočívať. Jablká ošúpeme a zbavíme jadrovníkov. Jedno až dve jablká nahrubo postrúhame a zmiešame s hmotou. Halušky vykrajujeme dvom lyžicami a vhadzujeme ich do vriacej vody, do ktorej sme dali štipku soli a celú škoricu. Uvarené halušky vyberieme a posypeme práškovým cukrom osladenou strúhankou opraženou na masle. Kryštálový cukor dáme do panvice a miešame do jeho zhnednutia. Pridáme jablká pokrájané na mesiačiky, premiešame, podlejeme vínom, rumom a miešame. Odparujúci sa alkohol môžeme zapáliť a jablká flambovať. Keď sú jablká dostatočne prehriate a karamelovo hnedé (približne po dvoch minútach), odstavíme z ohňa. Halušky posypané opraženou strúhankou podávame s karamelovými jablkami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 780
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

781

Podobné recepty:
  • Morčacie rezne v alobale

    Morčacie rezne v alobale

  • Špargľová polievka

    Špargľová polievka

  • Kokosovo jablkové guľky

    Kokosovo jablkové guľky