Rybie tortičky

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky, 50 g masla, 1 žĺtok, 100 g tvarohu, 2 vajcia, 200 g rybieho filé, kôpor (alebo petržlenovú vňať), 2,5 dl kyslej smotany, 2 mrkvy, soľ, mleté biele korenie.

Postup

Krok 1

Tvaroh, maslo, múku a žĺtok zmiešame a vypracujeme cesto. Cesto odložíme na 20 minút do chladničky. Na panvici roztopíme maslo, pridáme rozmrazené rybie filé, ktoré rozmiagame a podusíme na masle. Pridáme postrúhanú mrkvu, premiešame a ešte podusíme. Ochutíme soľou, korením a pridáme dve vajcia, posekaný kôpor a miešame do stuhnutia. Hmotu necháme vychladnúť. Po vychladnutí do hmoty zapracujeme smotanu. Odležané cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi troch milimetrov. Z cesta, ostrým nožom povykrajujeme tvary ryby (dve a dve „ryby“ sa snažíme vykrojiť približne rovnaké). Na jeden tvar ryby dáme plnku, prikryjeme druhým tvarom a okraje postláčame. Každú „rybu“ potrieme rozšľahaným vajcom a poukladáme ich na plech. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 15 minút. Rybacie tortičky môžeme, pred pečením, ozdobiť kúskami cesta v tvare šupín a po upečením sardelovým očkom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 632
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

633

Podobné recepty:
  • Pečený losos

    Pečený losos

  • Jogurtová zmrzlina s ovocím

    Jogurtová zmrzlina s ovocím

  • Štipľavá nátierka na toasty

    Štipľavá nátierka na toasty

kuk