Sedmohradské zemiaky
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 0,5 kg zemiakov, 4 až 5 vajec, 2,5 dl sladkej alebo šľahačkovej smotany, zeleninovú koreniacu zmes, mleté čierne korenie, tuk a strúhanku na vymastenie a vysypanie zapekacej formy.
Postup
Krok 1
Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame na kocky alebo kolieska. Predtým si vymastíme a vysypeme zapekaciu misu. Vložíme do nej nakrájané zemiaky, okoreníme a zalejeme smotanou alebo šľahačkou, v ktorej sme si rozmiešali vajíčka. Dáme zapiecť do rúry, kým sa nám zemiaky navrchu nezapečú. Podávame teplé (môžeme posypať strúhaným syrom) s uhorkovým šalátom, kyslou uhorkou alebo pikantnou čalamádou.