Sedmohradské zemiaky

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 0,5 kg zemiakov, 4 až 5 vajec, 2,5 dl sladkej alebo šľahačkovej smotany, zeleninovú koreniacu zmes, mleté čierne korenie, tuk a strúhanku na vymastenie a vysypanie zapekacej formy.

Postup

Krok 1

Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame na kocky alebo kolieska. Predtým si vymastíme a vysypeme zapekaciu misu. Vložíme do nej nakrájané zemiaky, okoreníme a zalejeme smotanou alebo šľahačkou, v ktorej sme si rozmiešali vajíčka. Dáme zapiecť do rúry, kým sa nám zemiaky navrchu nezapečú. Podávame teplé (môžeme posypať strúhaným syrom) s uhorkovým šalátom, kyslou uhorkou alebo pikantnou čalamádou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 961
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

962

Podobné recepty:
  • Patizónové krokety v omáčke

    Patizónové krokety v omáčke

  • Brokolicový nákyp

    Brokolicový nákyp

  • Vajcia so sardelovou plnkou

    Vajcia so sardelovou plnkou

kuk