Karamelový krém

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 300 g kryštálového cukru, 1 dl vody, 1/2 mlieka, 2 vajcia, 2 vrecúška pudingového prášku Zlatý klas, 250 g masla alebo maslového tuku.

Postup

Krok 1

Cukor si upálime na karamel, postupne po malých dávkach prilievame vodu a stále miešame. Do toho pridáme mlieko, v ktorom sme rozmiešali vajcia a pudingový prášok. Za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť za občasného premiešania. Vmiešame zmäknuté maslo alebo maslový tuk. Krém môžeme podávať samostatne v dezertných pohároch so šľahačkou, alebo ho použijeme ako plnku na koláč.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1703
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1704

Podobné recepty:
  • Kávové zrná II

    Kávové zrná II

  • Plnené zapekané jablká

    Plnené zapekané jablká

  • Vínna pena s hroznom

    Vínna pena s hroznom