Karamelový krém
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Dezerty , Iné , Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 300 g kryštálového cukru, 1 dl vody, 1/2 mlieka, 2 vajcia, 2 vrecúška pudingového prášku Zlatý klas, 250 g masla alebo maslového tuku.
Postup
Krok 1
Cukor si upálime na karamel, postupne po malých dávkach prilievame vodu a stále miešame. Do toho pridáme mlieko, v ktorom sme rozmiešali vajcia a pudingový prášok. Za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť za občasného premiešania. Vmiešame zmäknuté maslo alebo maslový tuk. Krém môžeme podávať samostatne v dezertných pohároch so šľahačkou, alebo ho použijeme ako plnku na koláč.