Karamelový krém

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 300 g kryštálového cukru, 1 dl vody, 1/2 mlieka, 2 vajcia, 2 vrecúška pudingového prášku Zlatý klas, 250 g masla alebo maslového tuku.

Postup

Krok 1

Cukor si upálime na karamel, postupne po malých dávkach prilievame vodu a stále miešame. Do toho pridáme mlieko, v ktorom sme rozmiešali vajcia a pudingový prášok. Za stáleho miešania uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť za občasného premiešania. Vmiešame zmäknuté maslo alebo maslový tuk. Krém môžeme podávať samostatne v dezertných pohároch so šľahačkou, alebo ho použijeme ako plnku na koláč.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1895
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1896

Podobné recepty:
  • Veterníky plnené bryndzovou plnkou

    Veterníky plnené bryndzovou plnkou

  • Jablkový koláč

    Jablkový koláč

  • Dvojfarebný shake

    Dvojfarebný shake

kuk