Silvestrovské trubičky

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 lístkové cesto, 200 g bryndze, 2 lyžice masla, čili, kyslú smotanu, 2 kusy taveného syra, 100 g masla, 100 g šunky, 200 g tvrdého syra, soľ, sezamové zrniečka, strúhaný syr.

Postup

Krok 1

Cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 mm, ktoré pokrájame na pásiky 1 cm široké, 12 až 15 cm dlhé. Pásiky navinieme na kovové rúrky tak, aby sa okraje prekrývali. Ovinuté rúrky poukladáme na plech pokvapkaný vodou, potrieme vajcom, polovicu posypeme sezamom, polovicu strúhaným syrom. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a upečieme do zlatista (asi 5 až 10 minút). Z pripravených surovín vymiešame dva druhy plnky. Prvá, bryndzová: bryndzu vymiešame s maslo, pridáme čili. Druhá, syrová: tavené syry vymiešame s malým množstvom smotany, strúhaným syrom, prípadne maslom a nadrobno pokrájanou šunkou. Z vychladnutých trubičiek vyberieme formy – kovové rúrky. Upečené trubičky môžeme prekrojiť na polovice. Pomocou cukrárenského vrecúška ich naplníme pripravenými plnkami.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1605
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1606

Podobné recepty:
  • Chrenová nátierka II

    Chrenová nátierka II

  • Kapusta kuruckých oficierov

    Kapusta kuruckých oficierov

  • Vločková torta so šľahačkou

    Vločková torta so šľahačkou

kuk