Tvarohový nákyp s hruškami

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 300 g mäkkého tvarohu, 50 g Hery, 50 g hnedého cukru, 30 g ovsených vločiek, 100 g polohrubej múky. Plnka: 400 g hrušiek, 50 g hnedého cukru, škorica, citrónová šťava. Tuk a múka na vyma stenie a vysypanie formy.

Postup

Krok 1

Tuk vymiešame s cukrom a žĺtkami. Pridáme napučané ovsené vločky, prelisovaný tvaroh, múku a opatrne vmiešame sneh z bielkov. Tortovú formu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Polovicou pripravenej hmoty naplníme formu, potrieme hruškovou plnkou, prekryjeme druhou polovicou masy na nákyp a pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 45 minút. Plnka: Hrušky olúpeme, nakrájame na menšie kúsky, vložíme do hrnca, pridáme cukor, podlejeme vodou a dusíme do zmäknutia. Počas dusenia premiešavame a necháme vypariť všetku vodu. Hotové hrušky dochutíme podľa potreby citrónovou šťavou a škoricou a necháme vychladnúť. Hotový nákyp polejeme ovocnou šťavou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 944
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

945

Podobné recepty:
  • Silvestrovské kolieska

    Silvestrovské kolieska

  • Židovská torta z orechov

    Židovská torta z orechov

  • Slovenský kapustový posúch

    Slovenský kapustový posúch

kuk