Tvarohový nákyp s hruškami
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
Ingrediencie
- 300 g mäkkého tvarohu, 50 g Hery, 50 g hnedého cukru, 30 g ovsených vločiek, 100 g polohrubej múky. Plnka: 400 g hrušiek, 50 g hnedého cukru, škorica, citrónová šťava. Tuk a múka na vyma stenie a vysypanie formy.
Postup
Krok 1
Tuk vymiešame s cukrom a žĺtkami. Pridáme napučané ovsené vločky, prelisovaný tvaroh, múku a opatrne vmiešame sneh z bielkov. Tortovú formu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Polovicou pripravenej hmoty naplníme formu, potrieme hruškovou plnkou, prekryjeme druhou polovicou masy na nákyp a pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 45 minút. Plnka: Hrušky olúpeme, nakrájame na menšie kúsky, vložíme do hrnca, pridáme cukor, podlejeme vodou a dusíme do zmäknutia. Počas dusenia premiešavame a necháme vypariť všetku vodu. Hotové hrušky dochutíme podľa potreby citrónovou šťavou a škoricou a necháme vychladnúť. Hotový nákyp polejeme ovocnou šťavou.