Cannelloni plnené šampiňónmi
2016-03-16- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Cestoviny , Cudzokrajná kuchyňa , Talianska kuchyňa
Popis
Cannelloni sú cestoviny podobné rúrkam,plnené šampiňónmi a poliate rajčinovou omáčkou pre každého labužníka!
Ingrediencie
- hotové cannelloni alebo lasagne
- 500 g šampiňónov
- 1 ks citrón
- soľ
- olivový olej
- pažítku alebo petržlenovú vňať
- 100 g syru s modrou plesňou
- 2 lyžica postrúhanej mozzarelly
- 3 lyžica masla
- 1 ks cibuľe
- 2 strúčik cesnaku
- 1 lyžica hladkej múky (vrchovatú)
- 1 kg konzervovaných rajčín
- 3 až 4 lístky bazalky
- 50 g strúhaného parmezánu
Postup
Krok 1
Šampiňóny pokrájané na malé kúsky pokvapkáme šťavou z jedného citróna, osolíme a podusíme na olivovom oleji do zmäknutia (asi 8 minút). Pridáme posekanú pažítku alebo petržlenovú vňať, postrúhaný syr s modrou plesňou a miešame, pokým sa syr neroztaví. Zmes kladieme na okraj predvarených cestovinových plátkov, posypeme mozzarellou a zvinieme.
Krok 2
Hotové cannelloni predvaríme, ochladíme v studenej vode a naplníme ich pripravenou zmesou.
Krok 3
Rajčinová omáčka: na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a pokrájaný cesnak. Pridáme múku a vymiešame do hladka. Pridáme rajčiny z konzervy, rozmiagame ich a miešame, aby sa spojili bešamelom. Hustotu môžeme znížiť pridaním mlieka. Osolíme a za stáleho miešania varíme asi 3 minúty. Do hotovej omáčky pridáme potrhané lístky bazalky. Omáčku nalejeme na dno zapekacej misky, poukladáme do nej naplnené cannelloni a zalejeme zvyškom omáčky. Posypeme parmezánom a zapekáme v mkrovlnnej rúre asi 8 minút.