Cannelloni plnené šampiňónmi

2016-03-16

Popis

Cannelloni sú cestoviny podobné rúrkam,plnené šampiňónmi a poliate rajčinovou omáčkou pre každého labužníka!

Ingrediencie

  • hotové cannelloni alebo lasagne
  • 500 g šampiňónov
  • 1 ks citrón
  • soľ
  • olivový olej
  • pažítku alebo petržlenovú vňať
  • 100 g syru s modrou plesňou
  • 2 lyžica postrúhanej mozzarelly
  • 3 lyžica masla
  • 1 ks cibuľe
  • 2 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica hladkej múky (vrchovatú)
  • 1 kg konzervovaných rajčín
  • 3 až 4 lístky bazalky
  • 50 g strúhaného parmezánu

Postup

Krok 1

Šampiňóny pokrájané na malé kúsky pokvapkáme šťavou z jedného citróna, osolíme a podusíme na olivovom oleji do zmäknutia (asi 8 minút). Pridáme posekanú pažítku alebo petržlenovú vňať, postrúhaný syr s modrou plesňou a miešame, pokým sa syr neroztaví. Zmes kladieme na okraj predvarených cestovinových plátkov, posypeme mozzarellou a zvinieme.

Krok 2

Hotové cannelloni predvaríme, ochladíme v studenej vode a naplníme ich pripravenou zmesou.

Krok 3

Rajčinová omáčka: na masle speníme nadrobno pokrájanú cibuľu a pokrájaný cesnak. Pridáme múku a vymiešame do hladka. Pridáme rajčiny z konzervy, rozmiagame ich a miešame, aby sa spojili bešamelom. Hustotu môžeme znížiť pridaním mlieka. Osolíme a za stáleho miešania varíme asi 3 minúty. Do hotovej omáčky pridáme potrhané lístky bazalky. Omáčku nalejeme na dno zapekacej misky, poukladáme do nej naplnené cannelloni a zalejeme zvyškom omáčky. Posypeme parmezánom a zapekáme v mkrovlnnej rúre asi 8 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 695
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

696

Podobné recepty:
  • Sójové lasagne

    Sójové lasagne

  • Tekvicovo karfiolové karí

    Tekvicovo karfiolové karí

  • Omáčka z olív a očiek

    Omáčka z olív a očiek

kuk