Zelerový krém

2015-09-29

Ingrediencie

  • 1 stredne veľký zeler, 40 g oleja, 20 g hladkej múky, soľ, 40 g cibule, muškátový kvet, 2 dl smotany, 1 celozrnná žemľa.

Postup

Krok 1

Zeler umyjeme, olúpeme a postrúhame na jemnom strúhadle. Nakrájanú cibuľu speníme na oleji, zalejeme vodou, pridáme zeler, osolíme a varíme do mäkka. Polievku zahustíme smotanovou zátrepkou a dochutíme muškátovým kvetom. Keď chceme mať krém veľmi jemný, môžeme ho rozmixovať. Podávame s nasucho opraženou žemľou nakrájanou na kocky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 582
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

583

Podobné recepty:
  • Vyprážané jablká

    Vyprážané jablká

  • Pizza trochu ináč-zeleninová so skoro úplným vylúčením pšeničnej múky

    Pizza trochu ináč-zeleninová so skoro úplným vylúčením pšeničnej múky

  • Tvarohové gule plnené jahodami

    Tvarohové gule plnené jahodami