Zapekané ovocie

2015-09-29
  • Zapekané ovocie

Ingrediencie

  • 1 veľký čerstvý ananás, 1 banán, 1 mandarínku, 1 pomaranč, 1 jablko, 2 vajcia, 1 dl vajcového likéru, 1 dl rumu, 10 piškót, 3 lyžice masla, 5 lyžíc kryštálového cukru, mandľové hoblinky.

Postup

Krok 1

Banán ošúpeme a pokrájame na kolieska, pomaranč a mandarínku ošúpeme, rozdelíme na mesiačiky a tie ešte prekrojíme na polovice. Jablko ošúpeme, odstránime jadrovník a pokrájame na približne rovnaké kúsky ako sú kúsky pomaranča. Ananás prekrojíme pozdĺžne na polovice a dužinu vydlabeme lyžicou. V panvici rozpustíme maslo a z cukru pripravíme svetlý karamel. Pridáme pokrájané ovocie, premiešame, krátko zarestujeme a zalejeme rumom. Odparujúci sa alkohol zapálime a necháme vyhorieť. Krátko povaríme a odstavíme. Primiešame vajcový likér (kvôli deťom môžeme použiť ovocný sirup). Pridáme piškóty a premiešame. Zmesou naplníme vydlabané polovice ananásu a navrch dáme sneh z bielkov, do ktorého sme pridali cukor. Posypeme mandľovými hoblinkami. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a zapekáme asi 2 minúty. Sneh z bielkov by sa nám mal mierne sfarbiť do žlto hneda.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 818
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

819

Podobné recepty:
  • Protichrípkový šalát

    Protichrípkový šalát

  • Hubový paprikáš II

    Hubový paprikáš II

  • Talianske cestoviny zo Žiaru

    Talianske cestoviny zo Žiaru