Cestoviny s hríbmi a kukuricou
2016-04-11- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Cestoviny
- Počet porcií : 4
- Čas varenia : 45 min.
- Celkový čas : 45 min.
Popis
Hríby a kukurica ako hlavné ingrediencie pre delikatesu akou je táto omáčka.
Ingrediencie
- 1 vrecúško cestovín
- 1 konzerva hríbov alebo sušene hríby
- 1 konzerva kukurice alebo mrazenej kukurice
- 3 lyžica masla
- 2 lyžica hladkej múky
- vývar
- mlieko alebo smotanu
- 1-2 ks cibule
- soľ
- zeleninovú koreniacu zmes
- menšie množstvo oleja
Postup
Krok 1
Cestoviny dáme vyvariť do vriacej vody, ktorú predtým osolíme a dáme do nej trochu oleja aby sa nezlepili.
Krok 2
Na panvici roztopíme 1 lyžicu maslo, pridáme na kocky pokrájanú cibuľu necháme ju aby sa opiekla do zlatista, potom pridáme hríby (ak sú sušené treba ich zvariť asi 10 minút, zalejeme vodu a až potom ich pridáme k cibuli).
Krok 3
Neskôr pridáme kukuricu, ak je mrazená treba ju najprv napariť. Cibuľu, hríby a kukuricu spolu dusíme asi 5 minút.
Krok 4
Medzitým si pripravíme omáčku tak, že dáme roztopiť 2 lyžice masla k nemu pridáme hladkú múku a zalejeme vývarom. Za stáleho miešania pridávame podľa hustoty mlieko alebo smotanu. Necháme zvariť a dochutíme. Cestoviny zlejeme.
Krok 5
Dáme na tanier, na ne dáme hríby s kukuricou, polejeme omáčkou. Môžeme posypať strúhaným syrom.