Zeleninová zmes so syrom
2007-02-23- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo syra a tvarohu
Ingrediencie
- 4 mrkvy, 2 kaleráby, 1 zeler, 200 g hrášku, 1 cibuľu, 50 g masla, 5 dl mäsového vývaru, 4 zemiaky, 4 dl smotany, 1 lyžičku horčice, petržlenovú vňať, 400 g mozzarelly, múku, soľ, mleté biele korenie, cukor.
Postup
Krok 1
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masle. Mrkvu, kaleráb a zeler pokrájame na malé kocky a spolu s hráškom pridáme k cibuli. Osolíme, okoreníme a zalejeme mäsovým vývarom. Varíme 15 až 20 minút. Očistené, pokrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Uvarené zemiaky rozmixujeme a primiešame do zeleninovej zmesi. Zahustenú zeleninu zalejeme smotanou a ochutíme horčicou a cukrom. Pridáme nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a ešte povaríme. Syr pokrájame na hrubšie plátky, obalíme ich v múke a opečieme v horúcom oleji. Syr podávame so zeleninou.