Základné pizzové cesto
2018-05-21- komentárov
- Kategórie: Cestoviny, pizza , Pizza
- Kuchyňa: Talianska
- Čas prípravy : 15 min.
- Celkový čas : 15 min.
Popis
Základné pizzové cesto
Ingrediencie
- 1 kg hladkej múky
- 1/2 lyžička soli
- 1/2 lyžička cukru
- 0,5 l vlažnej vody
- 5 g droždia
- 0,25 dl oleja
Postup
Krok 1
Vo vlažnej vode rozpustíme droždie a cukor.
Krok 2
Postupne pridávame k hladkej múke zmiešanej so soľou.
Krok 3
Počas miesenia pridáme aj olej.
Krok 4
Hustotu cesta regulujeme množstvom múky.
Krok 5
Cesto by nemalo byť príliš riedke.
Krok 6
Dobre vypracované cesto rozdelíme na štyri až šesť častí, z ktorých vytvarujeme bochníky.
Krok 7
Po miernom nakysnutí ich vyvaľkáme na potrebný tvar.
Krok 8
Bochníky, zabalené v potravinárskej fólii môžeme odložiť do chladničky a použiť aj na druhý deň.