Základné pizzové cesto

2018-05-21
  • Čas prípravy : 15 min.
  • Celkový čas : 15 min.

Popis

Základné pizzové cesto

Ingrediencie

  • 1 kg hladkej múky
  • 1/2 lyžička soli
  • 1/2 lyžička cukru
  • 0,5 l vlažnej vody
  • 5 g droždia
  • 0,25 dl oleja

Postup

Krok 1

Vo vlažnej vode rozpustíme droždie a cukor.

Krok 2

Postupne pridávame k hladkej múke zmiešanej so soľou.

Krok 3

Počas miesenia pridáme aj olej.

Krok 4

Hustotu cesta regulujeme množstvom múky.

Krok 5

Cesto by nemalo byť príliš riedke.

Krok 6

Dobre vypracované cesto rozdelíme na štyri až šesť častí, z ktorých vytvarujeme bochníky.

Krok 7

Po miernom nakysnutí ich vyvaľkáme na potrebný tvar.

Krok 8

Bochníky, zabalené v potravinárskej fólii môžeme odložiť do chladničky a použiť aj na druhý deň.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 639
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

640

Podobné recepty:
  • Makarónový nákyp

    Makarónový nákyp

  • Cestoviny so šunkou a špargľou

    Cestoviny so šunkou a špargľou

  • Vretienka so slaninou

    Vretienka so slaninou