Špenátová torta
2018-05-21- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Koláče
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 30 min.
- Celkový čas : 30 min.
Popis
Špenátová torta
Ingrediencie
- 250 g hladkej múky
- 150 g rastlinného tuku na pečenie
- 2 ks vajcia
- 4 lyžica studenej vody
- 400 g špenátu
- 100 g rastlinného tuku na pečenie
- 1 ks cibuľu
- 3 až 4 strúčik cesnaku
- 100 g tvrdého syra
- 1 dl mlieka
- 100 g prerastenej slaniny
- 100 g mäkkej salámy
- 2 lyžica polohrubej múky
- 1 lyžica majoránu
- 2 ks vajcia
- soľ
Postup
Krok 1
Z rastlinného tuku, hladkej múky, 1 vajca, soli a vody vypracujeme cesto. Polovicu cesta rozvaľkáme, položíme do vymastenej formy a vyformujeme okraje. Druhú dávku tuku rozpustíme na ohni, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a osmažíme. Postupne pridávame slaninu a salámu nakrájanú na kocky a do ružova opražíme. Pridáme špenát. Zmes premiešame, ochutíme cesnakom, soľou, majoránom a podusíme. Hotovú zmes vylejeme do tortovej formy na pripravené cesto. V mlieku rozmiešame vajce a múku. Vylejeme na zmes, pridáme postrúhaný syr. Druhú polovicu cesta vyvaľkáme na plát, ktorým prikryjeme plnku. Potrieme rozšľahaným vajcom, vložíme do stredne vyhriatej rúry a pečieme asi tak 30 minút.