Špenátová pizza na sedliacky spôsob
2018-05-21- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Cestoviny, pizza , Pizza
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 20 min.
- Celkový čas : 20 min.
Popis
Špenátová pizza na sedliacky spôsob
Ingrediencie
- 100 g prerastenej údenej slaniny
- 100 g jemnej salámy
- 4 ks vajcia uvarené natvrdo
- 200 g syra
- 200 g mrazeného špenátu
- 4 ks paradajky
- 2 lyžica masla (alebo iného tuku)
- chlebové cesto
- 1/2 zväzok petržlenovej vňate
- 1 lyžica nasekanej bazalky
- na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
- mleté čierne korenie
- zeleninovú koreniacu zmes
- soľ
Postup
Krok 1
Maslo (tuk) rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom na kocky nakrájanú slaninu. Pridáme rozmrazený a dobre odkvapkaný špenát a krátko opražíme. Osolíme, okoreníme čiernym korením, nastrúhaným muškátovým orieškom, zeleninovou koreniacou zmesou a necháme vychladnúť. Chlebové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme do 4 foriem na pizzu. Na cesto rovnomerne rozložíme špenát, obložíme olúpanými paradajkami nakrájanými na plátky a kolieskami salámy. Ochutíme nasekanou bazalkou, soľou a čiernym korením a ozdobíme uvarenými vajciami nakrájanými na kolieska. Pridáme na plátky nakrájaný syr. Vložíme do vyhriatej rúry a pečte asi 20 minút. Podávame posypané nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.