Špenátová pizza na sedliacky spôsob

2018-05-21
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Celkový čas : 20 min.

Popis

Špenátová pizza na sedliacky spôsob

Ingrediencie

  • 100 g prerastenej údenej slaniny
  • 100 g jemnej salámy
  • 4 ks vajcia uvarené natvrdo
  • 200 g syra
  • 200 g mrazeného špenátu
  • 4 ks paradajky
  • 2 lyžica masla (alebo iného tuku)
  • chlebové cesto
  • 1/2 zväzok petržlenovej vňate
  • 1 lyžica nasekanej bazalky
  • na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
  • mleté čierne korenie
  • zeleninovú koreniacu zmes
  • soľ

Postup

Krok 1

Maslo (tuk) rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom na kocky nakrájanú slaninu. Pridáme rozmrazený a dobre odkvapkaný špenát a krátko opražíme. Osolíme, okoreníme čiernym korením, nastrúhaným muškátovým orieškom, zeleninovou koreniacou zmesou a necháme vychladnúť. Chlebové cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a rozdelíme do 4 foriem na pizzu. Na cesto rovnomerne rozložíme špenát, obložíme olúpanými paradajkami nakrájanými na plátky a kolieskami salámy. Ochutíme nasekanou bazalkou, soľou a čiernym korením a ozdobíme uvarenými vajciami nakrájanými na kolieska. Pridáme na plátky nakrájaný syr. Vložíme do vyhriatej rúry a pečte asi 20 minút. Podávame posypané nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1302
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1303

Podobné recepty:
  • Príprava ryby na grilovanie

    Príprava ryby na grilovanie

  • Crostini s hydinovou pečeňou

    Crostini s hydinovou pečeňou

  • Plnené cuketové lodičky so zemiakovými lupienkami

    Plnené cuketové lodičky so zemiakovými lupienkami

kuk