Mäsová torta s bylinkami
2018-05-21- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bravčové mäso , Pečené a grilované mäso
- Kuchyňa: Slovenská
- Čas prípravy : 20 min.
- Celkový čas : 20 min.
Popis
Mäsová torta s bylinkami
Ingrediencie
- 750 g krkovičky bez kostí
- 250 g prerastenej slaniny
- 200 g šunkovej salámy
- 2 ks cibule
- 1/2 hrnček kečupu
- 1 lyžička chilli
- provensálske bylinky
- väčšie množstvo (podľa chuti) cesnaku
Postup
Krok 1
Krkovičku pokrájame na tenké plátky a rozklepeme ich, osolíme a okoreníme. Slaninu pokrájame na tenké plátky. Pekáč vymastíme maslom a poukladáme doň tretinu plátkov krkovičky. Zasypeme polovicou cibule pokrájanej na kocky. Na cibuľu poukladáme polovicu plátkov slaniny, ktoré potrieme polovicou kečupu rozmiešaného s chilli a cesnakom. Ďalej poukladáme plátky šunkovej salámy. Vrstvy zopakujeme, pričom poslednou vrstvou bude krkovička. Odložíme na jeden deň do chladničky. Pečieme v rúre asi hodinu.