Parené buchty s marhuľovým lekvárom

2007-04-11

Ingrediencie

  • 600 g polohrubej múky, 1/2 kocky droždia, 2 žĺtky, 4 dl mlieka, 60 g masla, marhuľový lekvár. Na buchty: maslo na poliatie, 4 lyžice práškového cukru, 4 lyžice mletého maku (alebo orechov, tvarohu, upraženej strúhanky), práškový cukor na posypanie, soľ.

Postup

Krok 1

Z vlažného mlieka, lyžičky múky, cukru a droždia pripravíme kvások. Do múky pridáme roztopené maslo, cukor, soľ, žĺtky, vykysnutý kvások a vlažné mlieko. Vypracujeme hustejšie cesto, ktoré, prikryté, necháme vykysnúť. Cesto vyvaľkáme na hrúbku jedného centimetra a pokrájame na štvorce. Na každý štvorec cesta dáme lyžičku marhuľového lekváru, rohy prehneme a vytvarujeme buchty, ktoré prikryté necháme ešte kysnúť. Do väčšieho hrnca, do výšky jednej tretiny dáme vodu a navrch uviažeme čistú látku. Po zovretí vody poukladáme na látku vykysnuté buchty, prikryjeme ich iným hrncom a paríme asi 8 až 10 minút. Hotové buchty polejeme roztopeným maslom, posypeme mletým makom (orechmi, tvarohom alebo upraženou strúhankou) a cukrom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 853
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

854

Podobné recepty:
  • Huby dusené s patizónom

    Huby dusené s patizónom

  • Ryža zapečená so šampiňónmi

    Ryža zapečená so šampiňónmi

  • Strapačky s tvarohom I

    Strapačky s tvarohom I