Diabolské šúľance
2016-04-29- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Bravčové mäso , Dusené mäso
- Celkový čas : 60 min.
Popis
Tradičné šúlance pripravené s výbornou slaninkou. Diabolské šúlance určite zasýtia hladných chlapov.
Ingrediencie
- 400 g bravčového karé
- 100 g prerastenej údenej slaniny
- 2 ks väčšie cibule
- 100 g paradajkového pretlaku
- korenie čili
- 4 strúčik cesnaku
- 1 konzerva kukurice
- 1 konzerva červenej fazule
- majorán
- zeleninovú koreniacu zmes
- olej
- 100 g hladkej múky
- 3 ks vajcia
- 4 lyžica detskej krupice
- 500 g zemiakov uvarených v šupke
Postup
Krok 1
Zemiaky, deň vopred uvarené v šupke, ošúpeme a postrúhame (alebo prelisujeme, čí pomelieme). K zemiakom pridáme múku, krupicu, vajcia a rukou vypracujeme tuhé cesto.
Krok 2
Z cesta vytvarujeme valec s priemerom asi 1 cm, ktorý pokrájame na malé, asi 1 cm dlhé kúsky. Z každého kúsku, medzi dlaňami, vytvarujeme šúľanec. Šúľance postupne vhadzujeme do vriacej, osolenej vody.
Krok 3
Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájanú slaninu a krátko spolu opražíme. Pridáme na menšie rezance pokrájané mäso. Krátko podusíme a odstavíme. Pridáme kukuricu, fazuľu, čili podľa chuti a paradajkový pretlak. Uvarené šúľance sitkom vyberáme z vriacej vody a pridávame ich k mäsu. Pridáme majorán a zeleninovú koreniacu zmes.
Krok 4
Premiešame.
Krok 5
Podávame so zeleninovým šalátom.