Mušle s pórovým rizotom a kokosovým šalátom

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 750 g mušlí – slávok, soľ, 1 veľký pór, 2 lyžice masla, 500 g ryže, 1 lyžicu horčičného semena, 1 lyžičku kurkumy, 75 g strúhaného kokosu, 2 uhorky, 4 veľké paradajky, 100 g listov koriandru, 1 limetu.

Postup

Krok 1

Očistené, neotvorené slávky dáme variť do malého množstva osolenej vody. Keď sa otvoria, vodu zlejeme, neotvorené vyhodíme, mäso z ulít vyberieme a zmiešame s pórovým rizotom. Primiešame aj niekoľko ulít, kvôli pestrosti. Pórové rizoto: veľký pór pozdĺžne pokrájame na niekoľko častí, ktoré priečne na jemno pokrájame. Pór udusíme na masle do mäkka, pridáme ryžu, zalejeme vodou, pridáme soľ a udusíme do mäkka. Do hotovej ryže primiešame horčičné semeno a kurkumu. Šalát: k strúhanému kokosu (podľa možností použijeme kokos postrúhaný na dlhé rezance) pridáme na malé kocky pokrájanú uhorku, paradajky a pokrájané listy koriandru. Pridáme štipku soli a šťavu z limety. Premiešame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 595
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

596

Podobné recepty:
  • Flambované langusty

    Flambované langusty

  • Pstruh na drevenom uhlí

    Pstruh na drevenom uhlí

  • Rybacie nugety s mätovým jogurtom (India)

    Rybacie nugety s mätovým jogurtom (India)

kuk