Rybie filé "Š,Š"

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Plátky rybieho filé (z morských, treskovitých rýb), zemiaky, čerstvý listový špenát, čerstvú zelenú špargľu, červenú cibuľu (šalotku), cesnak, panenský olivový olej, soľ, mleté biele korenie, rascu celú, bylinky (pažítku, čerstvý kôpor a petržlenovú vňať).

Postup

Krok 1

Zapekaciu misu vymastíme olivovým olejom. Zemiaky nakrájame na plátky hrubé asi 0,5 cm, špargľu ošúpeme a špenát umyjeme. Do zapekacej misy vrstvíme najprv zemiaky (zemiaky osolíme okoreníme a jemne posypeme celou rascou), potom vrstvu špenátu a červenej cibule nakrájanej na kolieska a cesnak nasekaný na drobno. Ako ďalšia vrstva prídu rybie filé ochutené bylinkami (pažítka, čerstvý kôpor a petržlenová vňať), soľou a korením. Na ryby dáme vrstvu celej očistenej špargle, ďalšiu vrstvu zemiakov a špenátu, znovu ochutíme soľou, korením, rascou a špenát aj cesnakom. Všetko ešte raz prelejeme olivovým olejom. Vo vyhriatej rúre pečieme zakryté asi 35 minút pri teplote cca 200 až 210 stupňov. Podávame s bielym suchým vínom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 552
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

553

Podobné recepty:
  • Ryby jednoducho a rýchlo

    Ryby jednoducho a rýchlo

  • Homár gratinovaný

    Homár gratinovaný

  • Pstruh z mandľami

    Pstruh z mandľami

kuk