Domáci karamelový puding

2016-05-13
  • Čas prípravy : 30 min.
  • Čas varenia : 20 min.
  • Celkový čas : 50 min.

Popis

Puding, ktorý pripravíme klasicky a potom doň vmiešame sneh z bielkov. Nakoniec karamelový puding zapečieme.

Ingrediencie

  • 8 ks vajec
  • 80 g kryštálového cukru
  • 2.5 dl mlieka
  • 75 g masla
  • 2 vrecúško vanilkového cukru
  • 120 g hladkej múky
  • 50 g kryštálového cukru

Postup

Krok 1

80 g cukru dáme do nahriatej panvice a za stáleho miešania necháme zhnednúť. Podlejeme malým množstvom vody a miešame pokým nevznikne hustejšia tekutina. Necháme vychladnúť.

Krok 2

Mlieko privedieme do varu. Mlieko odstavíme a necháme v ňom roztopiť dve vrecúška vanilkového cukru. Pridáme maslo, opäť dáme na oheň a za stáleho miešania pridávame hladkú múku. Povaríme ešte asi 1 minútu a necháme vychladnúť. Občas premiešame, aby sa na povrchu nevytvorila tvrdá kôra. Do vychladnutej kaše vmiešame 8 žĺtkov.

Krok 3

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka primiešame do kaše. Zľahka primiešame aj karamelovú tekutinu. Šálky vytrieme maslom a naplníme ich, do výšky dvoch tretín, pripravenou hmotou.

Krok 4

Naplnené šálky poukladáme do pekáča naplneného vodou a vložíme do rúry vyhriatej na 180°C. Zapekáme asi 20 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 850
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

851

Podobné recepty:
  • Cestovinový šalát s tofu

    Cestovinový šalát s tofu

  • Bulharská sarma

    Bulharská sarma

  • Karfiol s mäsovými taštičkami

    Karfiol s mäsovými taštičkami

kuk