Plnené kelové hlavy

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 hlávku kelu, 400 g bravčového stehna, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 400 g prerastenej slaniny, 0,75 l kyslej smotany, 150 g strúhaného syra, olej, soľ, mletú rascu, zeleninovú koreniacu zmes, 2 dl kečupu.

Postup

Krok 1

Kelovú hlavu vložíme do vriacej vody a varíme asi 3 minúty. Kel vyberieme a necháme vychladnúť. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na malé kocky pokrájanú slaninu a spolu osmažíme. Asi po troch minútach pridáme na malé kocky pokrájané bravčové mäso, premiešame a dusíme ďalšie tri minúty. Pridáme rascu, prelisovaný cesnak, premiešame a pridáme kečup. Podľa potreby ochutíme soľou a zeleninovou koreniacou zmesou. Kelovú hlavu prekrojíme na polovice, hlúb odstránime s vyberieme stredné listy, aby vznikla priehlbina. Vybrané listy pokrájame na pásiky a obložíme nimi okolie kelových hláv (polovíc) na pekáči. Mäsovou zmesou naplníme kelové hlavy a zvyšok dáme okolo kelových hláv. Smotanu zmiešame s postrúhaným syrom a navrstvíme ju na mäsovú zmes v kelových hlavách a okolo nich. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a zapekáme asi 20 minút.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 831
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

832

Podobné recepty:
  • Zeleninová nátierka

    Zeleninová nátierka

  • Rýnske hovädzie plátky

    Rýnske hovädzie plátky

  • Netradičná plnená paprika

    Netradičná plnená paprika

kuk