Plnené kelové hlavy
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 1 hlávku kelu, 400 g bravčového stehna, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 400 g prerastenej slaniny, 0,75 l kyslej smotany, 150 g strúhaného syra, olej, soľ, mletú rascu, zeleninovú koreniacu zmes, 2 dl kečupu.
Postup
Krok 1
Kelovú hlavu vložíme do vriacej vody a varíme asi 3 minúty. Kel vyberieme a necháme vychladnúť. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na malé kocky pokrájanú slaninu a spolu osmažíme. Asi po troch minútach pridáme na malé kocky pokrájané bravčové mäso, premiešame a dusíme ďalšie tri minúty. Pridáme rascu, prelisovaný cesnak, premiešame a pridáme kečup. Podľa potreby ochutíme soľou a zeleninovou koreniacou zmesou. Kelovú hlavu prekrojíme na polovice, hlúb odstránime s vyberieme stredné listy, aby vznikla priehlbina. Vybrané listy pokrájame na pásiky a obložíme nimi okolie kelových hláv (polovíc) na pekáči. Mäsovou zmesou naplníme kelové hlavy a zvyšok dáme okolo kelových hláv. Smotanu zmiešame s postrúhaným syrom a navrstvíme ju na mäsovú zmes v kelových hlavách a okolo nich. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a zapekáme asi 20 minút.