Cuketové lodičky plnené kuracou pečeňou

2016-04-22
  • Počet porcií : 5
  • Čas prípravy : 20 min.
  • Čas varenia : 60 min.
  • Celkový čas : 80 min.

Popis

Plnka z kuracej pečene vo vydlabaných cuketkách. Podávame s tmavým chlebom a oblohou z čerstvej zeleniny.

Ingrediencie

  • 500 g kuracej pečene
  • 3 ks menšie cukety
  • olej
  • 1 hlávka väčšiu cibuľu
  • 3-4 strúčik cesnaku
  • 6 ks rajčín
  • kečup
  • petržlenovú vňať
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • zeleninovú koreniacu zmes
  • 200 g nastrúhaného syru

Postup

Krok 1

Na oleji opražíme cibuľu, pridáme nakrájanú pečeň a opražíme.

Krok 2

Cukety pozdĺžne rozkrojíme a lyžicou vyberieme dužinu, ktorú na kocky nakrájame a pridáme k opraženej pečeni. Pridáme kečup, na kolieska pokrájané rajčiny, chvíľu podusíme, osolíme, okoreníme a ochutíme zeleninovou koreniacou zmesou. Pridáme prelisovaný cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a asi 150 g nastrúhaného syra.

Krok 3

Zmes premiešame a odstavíme z ohňa. Cuketové lodičky osolíme, aby pustili šťavu. Šťavu vylejeme a cukety pokvapkáme olivovým olejom. Pekáč vyložíme alobalom, dáme naň cuketové lodičky potreté olejom a do vyhriatej rúry ich dáme piecť asi na 15 minút. Potom ich vyberieme a naplníme plnkou z kuracej pečene.

Krok 4

Pečieme ešte 30 minút. Pred dopečením vrch lodičiek posypeme zvyšným strúhaným syrom a upečieme do zlatista.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 597
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

598

Podobné recepty:
  • Vyprážané ryžové knedle

    Vyprážané ryžové knedle

  • Cibuľový šalát s ananásom

    Cibuľový šalát s ananásom

  • Kečup po domácky

    Kečup po domácky

kuk