Zeleninové zemiačiky

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 500 g cukety, 2 väčšie karotky, 2 vajcia, 1 lyžicu zeleninovej koreniacej zmesi, štipku mletého čierneho korenia, 1 dl mlieka, 250g hladkej múky, 1 hlávkový šalát, 100 g paradajok, olej na smaženie, štipku muškátového kvetu, 1 menšiu cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, soľ, majorán, strúhanku.

Postup

Krok 1

Cuketu umyjeme a pokrájame (mladé plody môžeme použiť i so šupkou). Potom ju nastrúhame na hrubom strúhadle do väčšej misky a necháme na chvíľu odstáť až pustí vodu, ktorú zlejeme. Karotky očistíme, umyjeme a nastrúhame na jemno. Cibuľu očistíme a nadrobno ju nasekáme. Očistený cesnak na drobno pokrájame alebo prelisujeme. Karotku, cibuľu a cesnak pridáme k nastrúhanej cukete, spoločne s vajciami, mliekom a hladkou múkou. Zmes dochutíme zeleninovou koreniacou zmesou, soľou, muškátovým kvetom a štipkou korenia. Všetko dobre premiešame. Z hustého cuketového cesta vypracujeme zemiačiky. Smažíme ich na panvici na rozpálenom oleji, z každej strany asi 5 minút. Hotové placky rozložíme na papierový obrúsok, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. Cuketové zemiačiky podávame teplé a ozdobíme malými paradajkami a šalátom. Môžeme ich servírovať i ako prílohu k mäsu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 576
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

577

Podobné recepty:
  • Rezne zapekané s hubami a šunkou

    Rezne zapekané s hubami a šunkou

  • Rizoto s Parmezanom (India)

    Rizoto s Parmezanom (India)

  • Kokosové knedle na hroznovej omáčke

    Kokosové knedle na hroznovej omáčke