Ďalšia jahodová torta

2016-04-22
  • Počet porcií : 6
  • Čas prípravy : 50 min.
  • Čas varenia : 30 min.
  • Celkový čas : 80 min.

Popis

Sladké pokušenie plnené čerstvými jahôdkami.

Ingrediencie

  • 600 g čerstvých jahôd
  • 4 ks žĺtky
  • 200 g práškového cukru
  • vanilkový cukor
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 100 g hrubej múky
  • sneh z bielkov
  • 50 g hladkej múky
  • 3 ks žĺtky
  • 30 g práškového cukru
  • vanilkový cukor
  • 1/8 l smotany na šľahanie

Postup

Krok 1

Žĺtky dobre vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Potom pridáme citrónovú šťavu a napokon zľahka vmiešame múku a tuhý sneh z bielkov. Tortovú formu vymastíme a vysypeme jemnou strúhankou, cesto do nej vlejeme a v mierne vyhriatej rúre upečieme. Upečený tortový korpus necháme vychladnúť, potom ho rozkrojíme.

Krok 2

Krém: v nádobe premiešame všetky ingrediencie a potom ich nad parou ušľaháme do tuha. Potom preložíme nádobu do väčšej nádoby so studenou vodou a šľaháme do vychladnutia. Na prvý tortový korpus navrstvíme krém, na ktorý naukladáme jahody. Prikryjeme druhým korpusom, na ktorý natrieme zvyšok šľahačkového krému a ozdobíme čerstvými jahodami, ktoré poprekladáme lístočkami z mäty, alebo medovky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 758
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

759

Podobné recepty:
  • Bublanina II

    Bublanina II

  • Pukao - rybí nákyp s ryžou

    Pukao - rybí nákyp s ryžou

  • Velikánske praclíky

    Velikánske praclíky

kuk