Ďalšia jahodová torta
2016-04-22- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Zákusky, torty
- Počet porcií : 6
- Čas prípravy : 50 min.
- Čas varenia : 30 min.
- Celkový čas : 80 min.
Popis
Sladké pokušenie plnené čerstvými jahôdkami.
Ingrediencie
- 600 g čerstvých jahôd
- 4 ks žĺtky
- 200 g práškového cukru
- vanilkový cukor
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 100 g hrubej múky
- sneh z bielkov
- 50 g hladkej múky
- 3 ks žĺtky
- 30 g práškového cukru
- vanilkový cukor
- 1/8 l smotany na šľahanie
Postup
Krok 1
Žĺtky dobre vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Potom pridáme citrónovú šťavu a napokon zľahka vmiešame múku a tuhý sneh z bielkov. Tortovú formu vymastíme a vysypeme jemnou strúhankou, cesto do nej vlejeme a v mierne vyhriatej rúre upečieme. Upečený tortový korpus necháme vychladnúť, potom ho rozkrojíme.
Krok 2
Krém: v nádobe premiešame všetky ingrediencie a potom ich nad parou ušľaháme do tuha. Potom preložíme nádobu do väčšej nádoby so studenou vodou a šľaháme do vychladnutia. Na prvý tortový korpus navrstvíme krém, na ktorý naukladáme jahody. Prikryjeme druhým korpusom, na ktorý natrieme zvyšok šľahačkového krému a ozdobíme čerstvými jahodami, ktoré poprekladáme lístočkami z mäty, alebo medovky.