Jednoduchá jahodová torta

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 100 g polohrubej múky, 2 lyžičky kypriaceho prášku, 100 g cukru, 1 vrecúško vanilínového cukru, 100 g mäkkého masla alebo stuženého tuku, 3 vajcia. Pudingový krém: 2 lyžice cukru, 1 vrecúško pudingu s vanilkovou príchuťou, 4 dl mlieka. Náplň: 500 g jahôd, 2 balenia tortového želé, 1/2 l vody, 3 lyžice cukru.

Postup

Krok 1

Do misy dáme všetky suroviny na cesto a elektrickým šľahačom spracujeme na cesto najprv krátko na najnižšom stupni, potom na najvyššom stupni 2 minúty. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Dáme piecť. Pečieme asi 20 minút pri teplote 180 stupňov Celzia. Korpus necháme vychladnúť. Potom nožom uvoľníme okraj formy a korpus preložíme na servírovací tanier. Okolo korpusu upevníme očistený okraj tortovej formy. Puding uvaríme podľa návodu, ale len v 4 dl mlieka s 2 lyžicami cukru. Uvarený puding necháme 15 minút chladnúť a potom polejeme korpus. Necháme úplne vychladnúť. Jahody nakrájame na silnejšie pozdĺžne plátky a vyskladáme ich od stredu torty (vytvoríme akési kruhy z jahôd). Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Polejeme ním jahody a necháme stuhnúť. Po úplnom stuhnutí uvoľníme nožom okraj formy a zložíme ho z torty.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1088
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1089

Podobné recepty:
  • Chrenovica (záhorácka príloha)

    Chrenovica (záhorácka príloha)

  • Kurča s orechovou omáčkou

    Kurča s orechovou omáčkou

  • Pirohy z krabom a lososom

    Pirohy z krabom a lososom

kuk