Cestoviny s horčicovou omáčkou a kuracími knedličkami

2016-04-11
  • Počet porcií : 4
  • Čas varenia : 45 min.
  • Celkový čas : 45 min.

Popis

Netradičné cestoviny s knedličkami, ktoré si Vás získajú hneď pri prvom súste!

Ingrediencie

  • 300 g mletého kuracieho mäsa
  • 2 ks vajcia
  • strúhanka
  • soľ
  • muškátový oriešok
  • mleté biele korenie
  • 500 g uvarených cestovín (širokých rezancov)
  • 2,5 dl smotany
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 2,5 dl hydinového vývaru
  • 2 strúčik cesnaku
  • 3 lyžica horčice
  • ocot
  • citrón
  • 150 g strúhaného parmezánu

Postup

Krok 1

Pomleté mäso zmiešame s vajcom, pridáme soľ, kúsok postrúhaného muškátového orieška a mleté biele korenie. Ak je hmota príliš riedka, primiešame do nej strúhanku. Z hmoty tvarujeme malé guľky, ktoré vhadzujeme do vriaceho vývaru. Uvarené guľky vyberieme.

Krok 2

Smotanu zmiešame s hladkou múkou, ktorú za stáleho miešania pridáme k variacemu sa vývaru. Pridáme aj horčicu, prípadne ocot a citrónovú šťavu. Krátko povaríme a po odstavené pridáme prelisovaný cesnak.

Krok 3

Na tanieri vytvoríme z cestovín akési hniezdo, do ktorého poukladáme uvarené guľky a prelejeme ich horčicovou omáčkou. Posypeme strúhaným parmezánom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 736
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

737

Podobné recepty:
  • Banánovo citrónový koláč

    Banánovo citrónový koláč

  • Rómsky mäsovo tekvicový guláš

    Rómsky mäsovo tekvicový guláš

  • Zapekaná cuketa podľa Lívii

    Zapekaná cuketa podľa Lívii

kuk