Svieža jahodová torta

-0001-11-30

Ingrediencie

  • Cesto: 2 vajcia, 2 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor, 3 lyžice polohrubej múky, 1 lyžica oleja, 1 lyžica mlieka, polovicu vrecúška prášku do pečiva. Tvarohová vrstva: 1 tvaroh, 0,5 dl mlieka, 1 vanilkový cukor, práškový cukor podľa chuti, 250 g čerstvých jahôd, 1 balenie želatíny v plátkoch.

Postup

Krok 1

Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme olej, mlieko, prášok do pečiva, múku a sneh z bielkov. Upečieme v tortovej forme (vymastenej a vysypanej strúhankou). Tvaroh zmixujeme s jahodami (pár si ich necháme bokom), s cukrom a mliekom a nakoniec pridáme želatínu, ktorú pripravíme podľa návodu na obale. Do vymixovanej zmesi pridáme celé jahody a nalejeme na korpus. Necháme v chladničke pár hodín.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1380
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1381

Podobné recepty:
  • Rezy pani barónky

    Rezy pani barónky

  • Jablčník

    Jablčník

  • Cibuľový koláč (Nemecko)

    Cibuľový koláč (Nemecko)

kuk