Žabky

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky, 1 vajce, soľ, droždie, 85 stuženého tuku na pečenie, hrubozrnú soľ, mak, ľubovoľnú nátierku, kolieska suchej salámy, uhorku, sterilizovaný hrášok.

Postup

Krok 1

Múku, vajce, soľ, droždie a tuk zmiešame a necháme vykysnúť. Z cesta vytvarujeme malé žemličky (malo by ich byť asi tak 40) a nechám znovu vykysnúť. Poukladáme ich na plech, potrieme vajcom, posolíme hrubozrnnou soľou a posypeme makom. Pečiem asi 20 až 30 minút. Upečené žemličky narežem takmer do polovice, do zárezu dáme nátierku (môže byt napríklad zo smotanového syra) a prikryjeme kolieskom suchej salámy a kolieskom sterilizovanej uhorky (ako jazyk). Na vrch žemličky dáme na každú stranu malé množstvo nátierky a zatlačíme do nej hrášok, alebo olivu, či kukuricu (ako oči žabky).

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 677
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

678

Podobné recepty:
  • Maškrtné cestoviny

    Maškrtné cestoviny

  • Filé z kambaly na orientálny spôsob

    Filé z kambaly na orientálny spôsob

  • Polenské mrkváky (z obce Polná v ČR)

    Polenské mrkváky (z obce Polná v ČR)

kuk